Stále v pohybu?

Dětské sny se leckdy mohou splnit i v dospělosti, záleží jen a jen na vás, zda tomu tak bude a zda se k tomu odhodláte i v dospělém věku. A jestli vás očarovalo zkusit bydlet trochu jinak, netradičně, a to nejen v době dovolené, pak si bydlení na kolečkách klidně vyzkoušejte. Tento typ bydlení není jako v dobách minulých nepohodlný a komplikovaný, naopak, může být luxusní a jedinečný. Jestli se ale nechcete vzdávat svého bytu nebo domu, můžete takto strávit např. jenom letní měsíce a na zimu se pěkně vrátit do svého původního bydliště.

přívěs v kempu


Pro ty, kteří nechtějí trávit dovolenou na jednom místě, ale rádi poznávají cizí kraje, je ideálním řešením, kromě kola, auta, vlaku nebo autobusu, zapůjčení nebo koupě karavanu. Jednoduše tam, kde se vám líbí, pobudete déle a z místa, které vás nijak nezaujalo, naopak můžete obratem odcestovat. Navíc jste nejen pány svého času, ale cestu nesdílíte s nikým nechtěným a jedete si po vlastní ose. Máte střechu nad hlavou a po ruce vše, na co jste zvyklí z domova, i když samozřejmě v menší verzi a menším prostoru.
mobilní dům s terasou


A jestliže vás tento způsob života baví a dovolená je pro vás málo, pak i tato situace má řešení, tím jsou mobilní domy. Nabídka je opravdu veliká a ani po finanční stránce se nejedná o náročný způsob bydlení. Ty nejlevnější vybavené modely vás mohou přijít na částku kolem pěti set tisíc korun českých. A najdete v nich opravdu vše, co běžná domácnost má, kuchyň, předsíňku, sociální zařízení, obývací pokoj i ložnici. Součástí je i malá terasa. Navíc, neustále jste venku a kolem vás příroda.
cikánská karavana


Ani v zimních měsících se svého oblíbeného způsobu života vzdávat nemusíte, okna jsou velice kvalitní a stejně tak zateplení, interiér můžete ohřát díky krbu nebo elektrickému topení. V horkých letních měsících lze naopak využít klimatizaci.


Co oceníte určitě je, že nemusíte žádat o stavební povolení, postačí vám jen místo, kde nový dům umístit.